Zakelijk bloggen: Haal meer uit je website

Je nieuwe website staat online en je springt in de lucht van vreugde. Natuurlijk wil je graag meer bezoekers. Je hebt ergens gelezen dat het goed is om naast je website een blog te beginnen met interessante artikelen over je vak. Je begint gelijk met schrijven maar de bezoekers blijven uit. Wat doe je verkeerd?

 

Maak je berichten niet te lang

Om ervoor te zorgen dat lezers überhaupt beginnen met het lezen van je berichten moet je zorgen dat deze niet te lang zijn. Een artikel kan bijvoorbeeld uit  300 tot 700 woorden bestaan. Maak hiernaast ook gebruik van paragrafen. Paragrafen brengen rust in een tekst waardoor een lezer er eerder aan begint. Wil je toch af en toe je lezers verassen met een langere blog post zorg er dan voor dat je deze structuur gebruikt.

 

Je bericht moet leesbaar zijn

Vergeleken met een boek is lezen van een scherm een stuk lastiger. Help je lezers daarom een handje en zorg voor voldoende contrast tussen tekst en achtergrond. Donkergrijs op een zwarte achtergrond is een stuk lastiger te lezen dan zwart op een witte achtergrond. Hiernaast moet je natuurlijk ook niet té kleine letters gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld minimaal 16px voor je zakelijke website of blog.

 

Verklap de clou niet gelijk

Een blog schrijven kan je vergelijken met een spannend boek. Als je op de eerste pagina leest wie de moordenaar is kan je het boek net zo goed wegleggen. Het is daarom belangrijk om in de eerste alinea duidelijk aan te geven waar het bericht over gaat. In een latere alinea kan je tot een conclusie komen.

 

Richt je op één onderwerp

Probeer in je blog posts één onderwerp aan te snijden. Hiermee maak je het lezers duidelijk dat elk bericht of onderdeel van je website een bepaald doel heeft. Morgen is er weer een dag, en schrijf je een bericht over een ander onderwerp.